header-photo

Meer over de auteurs

Stefan KleintjesKleintjesOver Stefan

Zijn boek 'Eten voor de kleintjes - van borst tot boterham, voor kinderen van 0 - 4 jaar verscheen in september 2005 (4de druk februari 2008). Stefan werkte zeven jaar in Afrika (Zimbabwe, Botswana en Niger) en was betrokken bij voedselnoodhulpprogramma's voor jonge kinderen en verschillende onderzoeksprogramma's.
Stefan is verantwoordelijk voor www.borstvoeding.com en tevens verbonden aan het bijvoedingsforum en parttime aan borstvoedingsforum van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties (SBO). Vanuit zijn bedrijf Kleintjesconsult, geeft hij voorlichting over kindervoeding en borstvoeding, publiceert hij over borstvoeding en begeleidt hij moeders en kleine kinderen met een dieet. In oktober 2006 werd hij tot winnaar van de Borstvoedingsprijs 2006 'voor de beste inzet voor borstvoeding' gekozen tijdens het borstvoedingcongres van de SBO.

Mary BroekhuijsenOver Mary

Mary is moeder van drie kinderen (allen borstgevoed) en heeft jarenlange ervaring op het gebied van begeleiding en voorlichting van (aanstaande) ouders en borstvoedende moeders.

Mary voltooide haar opleiding als Borstvoedingsdeskundige bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, waarvoor zij jarenlang actief contactpersoon was. Zij is auteur van het boek 'Alles over Borstvoeding' (Uitgeverij Bert Bakker, 2002) en woont sinds 2001 i.v.m. een internationale carrière van haar partner met haar gezin in het buitenland. Mary woonde vier jaar in de Dominicaanse Republiek en van 2005 tot 2007 in Calgary, Canada. In 2007 verhuisde ze met haar gezin naar het Bahrein in het Midden Oosten. Sinds 2011 woont zij, na 10 jaar buitenland, weer in Nederland.
Mary zette zich in de Dominicaanse Republiek in voor borstvoeding en richtte na haar verhuizing naar Calgary een borstvoeding-supportgroep op. Zij schreef tal van publicaties en ontving voor een van haar artikelen over haar leven als expat in 2007 (Outpost) en 2011 (Wereldomroep) een literaire prijs.